Pages

12. apríla 2014

Bohatstvo v srdci

„Nezhromažďujte si poklady na zemi, kde ich moľ a hrdza ničí a kde sa zlodeji vlamujú a kradnú. Ale zhromažďujte si poklady v nebi, kde ich ani moľ ani hrdza neničí a kde sa zlodeji nevlamujú a nekradnú. Lebo kde je tvoj poklad, tam bude aj tvoje srdce.“ – Mt 6:19-21


Keď sa narodíš, tvoj život je jednoduchý – vezmeš do ruky hrkálku, pretočíš sa na brucho a svet je na teba hrdý. Až dosiahneš päť rokov, učíš sa písať svoje meno, uvedomíš si, aké ťažké je dlho ticho sedieť a začneš počúvať otázku ‘kým chceš byť, keď vyrastieš‘. A čoskoro budeš mať pätnásť, tvoj výber strednej školy rozhodne, kadiaľ chceš v živote ísť a tvoje oblečenie a mobil charakterizuje tvoje postavenie v spoločnosti. Onedlho si uvedomíš, že sa od teba očakáva zmaturovať, ísť na vysokú školu, získať titul, zarobiť veľa peňazí, kúpiť dom, mať pekné auto, nosiť pekné oblečenie a uspieť v každom prípade. 
Po celý ten čas si ale neuvedomuješ, že si zamotaný v ‘kúp si to, urob tamto, buď tu, choď tam‘ sieti, rozptyľovaný dočasnými vecami, namiesto večnej, skutočnej hodnoty srdca. 
Čo ťa definuje ako osobu nie je tvoj bankový účet, značka tvojho make-upu, alebo tvoje drahé topánky – tvoje bohatstvo nie je v majetku, vysoko platenej práci alebo v tom, ako vyzeráš v nových nohaviciach. 
Tvoje bohatstvo je v tom, čo si peniazmi nikdy nekúpiš – rodina, priatelia, láska a tvoj vzťah s Ježišom. Namiesto pozerania na to, čo dnes nemáš, začni byť vďačný za to, čo máš. Je úžasné, aký bohatý v skutočnosti si.  

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára